Your browser does not support JavaScript!
slider1

Автоматично деклариране на пътни такси за територията на Унгария (HU-GO)

GPS устройствата на Адванст Джи Пи Ес Технолоджи могат да бъдат надежден заместител на т.нар. „машинки“ за електронно отчитане на пътни такси за автомобили, пътуващи на територията на Унгария.

При преминаването към деклариране на пътни такси през GPS Logistic, отпада необходимостта от преждевременното закупуване на билети (унгарски винетки) от водачите, както и неудобствата от задължението за стриктно спазване на предварително-заплатен маршрут. Собствениците на автомобилите получават виртуална сметка (профил в сайта https://www.hu-go.hu/articles/category/news), чрез която могат да проследяват удържаните суми за пътуванията на автомобилите през територията на Унгария.

За да се възползвате от тази опция е достатъчно да сте клиент на услугата за GPS наблюдение на Адванст Джи Пи Ес Технолоджи и да заявите, че желаете да преминете към електронното деклариране на пътни такси за територията на Унгария през системата GPS Logistic. Ще получите бланка за регистрация и ще Ви бъде създаден потребителски акаунт в HU-GO платформата, в случай, че все още нямате такъв. След приключването на процедурата, трябва да заредите виртуалната си сметка със сума, достатъчна за покриването на таксата за следващото планирано пътуване на автомобил в Унгария, след което можете да осъществите и самото пътуване.

hu_go_sample

В момента, в който автомобилът влезе на територията на страната, GPS устройството започва да изпраща данни към HU-GO и сумите за съответните пътни участъци се удържат от виртуалната сметка на клиента. При излизането на автомобила от Унгария, трансфера на данни към HU-GО бива прекратен, а сумата на транзакциите бива отразена в потребителския акаунт. Предвидена е възможност за получаване на унгарска фактура за направените транзакции за определен период.

При прекъсване на работата или възникване на непредвидена неизправност в работата на GPS устройство на територията на Унгария, съществува алтернативен, авариен вариант за деклариране на въпросния курс на автомобила, но GPS устройството трябва да бъде обслужено при първа възможност. Остава наличен и вариантът за закупуване на билети (унгарска винетка) – след предварително предупреждаване на Адванст Джи Пи Ес Технолоджи, че трансфера на данни към HU-GO трябва да бъде временно преустановен, за да се избегне двойно заплащане на направения курс.

При необходимост от повече информация относно услугата за електронно деклариране на пътни такси за територията на Унгария през GPS Logistic, можете да се свържете с нас.