Your browser does not support JavaScript!
slider1

Двустранна комуникация с водач

Системата GPS Logistic предлага на своите Клиенти и опция за двупосочна комуникация с водач, осъществима посредством смартфон, таблет или навигация GARMIN. Свързването между таблета/телефона и GPS устройството е безжично (по bluetooth), а при навигациите GARMIN се използва специализран GARMIN FMI кабел.

Опцията за двустранна комуникация с водач (Чат с водач) предлага следните възможности:
1. Изпращане на текстови съобщения от наблюдаващия в системата GPS Logistic към таблета, телефона или GARMIN навигацията на водача.
2. Изпращане на текстови съобщения от устройството на водача към системата GPS Logistic, което се изобразява при наблюдаващия.
3. Изпращане на локация под формата на координати, адрес или точка, избрана от картата, към устройството на водача, с цел изчертаване на най-добър маршрут за навигиране до целта – спрямо настройките и характеристиките на софтуера за навигация.
4. Получаване на статус относно съобщенията (изчакващо, доставено, прочетено), ETA (оставащо време до достигане до адреса) статус на приетите за навигиране дестинации.
chatchat
За да бъдат съвместими за връзка с GPS, навигационните устройства трябва да притежават следните параметри:
1. За устройство смартфон/таблет:
– да е с операционна система Android;
– да има опцията bluetooth;
– да има вграден GPS модул, тъй като е необходим за навигационния софтуер;
– да има инсталиран offline навигационен софтуер;
– да му бъде инсталирано приложението GPS Logistic Chat.
Добре е да се отбележи, че периодичните ъпдейти на картите са препоръчителни, тъй като offline навигационните софтуери не използват мобилен интернет.
2. За навигация GARMIN:
– да поддържа FMI (fleet management interface), както и да бъде наличен съответния GARMIN FMI кабел;
– да се предвиди дали е необходима навигация за лек автомобил/бус или навигация за камион, в която се въвеждат параметрите на композицията.
Важно е да се има предвид, че и при двата варианта на комуникация с водач – посредством смартфон, таблет или навигация GARMIN – е необходимо предварително да бъде уточнено коя опция предпочита Клиентът, тъй като хардуера на самото GPS устройство е концептуално различен.

Целта на опцията Чат с водач е да спести част от телефонните обаждания, SMS съобщения и друг вид комуникация, която се осъществява между водачите и спедицията, с цел осигуряване на надежден начин за споделяне на коректно-изписана и архивирана информация, необходима за осъществяването на дейността. Също така, функцията спестява трудоемкото търсене на адреси от водача в навигацията, чрез директното й изпращане като крайна дестинация от спедитора.